Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани чушки в буркан

Мариновани чушки в буркан

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Мариновани чушки в буркан
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Всяко свободно бурканче трябва да бъде напълнено с мариновани чушки!"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 кг червени
  • оцет - 1 бутилка
  • олио - 1/2 л
  • сол - 150 г
  • захар - 250 г
  • бахар - 1 пакетче
  • черен пипер - 1 пакетче, на зърна
  • дафинов лист
  • магданоз
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се изчистват чушките, махат се дръжките и се измиват. Нарязват се на средни парчета.

Например една чушка се реже на 3 парчета. В голяма купа се изсипват оцетът, олиото, захарта и солта.

Разбъркват се, докато се разтопят. Във всеки буркан се слага няколко зърна бахар, зърна черен пипер, нарязан магданоз и дафинов лист.

Слага се от марината горе-долу два пръста от дъното на буркана. Слагат се нарязаните чушки.

Между тях се слага малко от нарязания на кръгчета чесън. Долива се вода. Стерилизират се за около 20-30 мин. Ако искате да не се преварят чушките, а да бъдат хрупкави, стерилизирайте само 10-12 минути.

Маринованите чушки в буркан са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: