Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния с пилешки бутчета и картофи

Яхния с пилешки бутчета и картофи

ГеоргиГеорги
Новак
12193374
Яхния с пилешки бутчета и картофи
Снимка: Георги
1 / 2
14/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • картофи - 10 бр. (средни)
  • лук - 2 глави (средни)
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера от 4.5 литра слагате 3 литра вода с почистените и измити пилешки бутчета и една супена лъжица сол.

Докато врят пилешките бутчета, нарязвате чушката на ситно, обелвате двата домата и ги настъргвате на ренде в една купичка, обелвате моркова и го настъргвате на ренде, обелвате лука и го нарязвате на ситно, обелвате картофите и ги нарязвате на едро.

След което в тиган слагате 100 мл олио, запържвате лука и морковите и като са готови, намалявате котлона и почвате да прибавяте всичките продукти към пилешките бутчета, докато се свари яхнията.

Ако е нужно, доливате вода (количеството е по ваша преценка). Като е готова яхнията, слагате в един буркан 2 лъжици брашно и вода (по ваша преценка), затваряте буркана и го разклащате добре да се разтвори брашното, след което го прибавяте към яхнията като бъркате постоянно.

После прибавяте черния пипер, червения пипер, чубрицата и пак разбърквате.

Приятно хапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: