Супа Bloody Mary

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Супа Bloody Mary1 / 2
17/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 200 г
  • доматен сок - 500 мл
  • оцет - балсамов 1/2 с.л.
  • лимони - 1 лайм
  • сос табаско - сос
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - смлян на вкус
  • сос уорчестър
  • сол
  • босилек - накълцан пресен, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се бланшират в гореща вода за 30 секунди. Поставят се в ледена вода и се обелват. Обелените домати се нарязват на ситни кубчета и се задушават в тиган без мазнина за 3 минути. Прибавя се доматеният сок, сос Уорчестър, Табаско, сокът от лайма, оцетът, солта, щипка захар и смленият черен пипер.

Супата се кипва. Отнема се от огъня (може да се сервира и гореща) и се охлажда. При сервиране във всяка чиния (чаша) се поставя лъжица кисело мляко (сметана) и нарязан босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: