Торта с моркови

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Торта с моркови
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
14/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1 бр.
"И шоколадовите не са лоши, но ако искате сочна и лека торта, с която да впечатлите гостите, то трябва да им приготвите торта от моркови"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 3 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • захар - 1 - 1/2 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • моркови - 2 в.ч. /3 бр./ рендосани
  • орехи - 5 с.л. смлени
  • ванилия - 1 пакет
  • сода бикарбонат - 2 пакетчета
  • брашно - колкото поеме
  • За крема
  • прясно мляко - 6 в.ч.
  • брашно - 5 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • масло - 1 ч.л.
  • крем - 1 пакет, ванилов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: Яйцата се разбиват на пяна. След това се добавят останалите продукти, по реда, в който са изброени.

Намазнява се правоъгълна тава и се изсипва сместа. Пече се във фурна на 170 градуса за 30 мин. През това време се приготвя кремът.

За крема: Всички продукти, без ваниловия крем, се добавят в тенджера. Вари се на слаб огън, като се разбърква постоянно.

Като се сгъсти леко, се вдига от огъня. Трябва леко да се охлади. Добавя се ваниловият крем и се разбива с миксер.

Готовият блат се реже на квадратчета. Намазва се с готовия крем. Поръсва се с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: