Лимонено пиле с ориз и зеленчуци

14/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • олио - 4 с. л.
  • ориз - 1 ч. ч.
  • грах - 0.5 ч.ч.
  • моркови - 0.5 ч.ч.
  • броколи - 4 розички
  • пилешко месо - 500 г сварено
  • сол - на вкус
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • черен пипер - 2 щипки
  • риган - 2 щипки
  • праз - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се олиото и запържваме ситно нарязания праз. Добавя се измитият ориз, бърка се да стане прозрачен. Поръсваме сол и черен пипер. Сипва се 700 мл гореща вода.

Щом заври сипваме микса от грах, моркови и розички броколи. Поръсваме с риган и оставяме да клокне на тих огън, като се разбърква от време на време. След 4-5 минути сваляме от котлона.

Свареното пилешко месо се нарежда в тава и поръсваме със сол, черен пипер и настъргана кора лимон. Върху него се разпределя оризът със зеленчуците.

Печем в загрята фурна 180 градуса, докато оризът поеме течността. Сервираме с резен лимон и салатка от прясно зеле с моркови и маслинки, декорирана със сърце! Бон апети!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Приготвено с любов е най вкусно ! Весели празници и наздраве !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв