Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топчета»Чорба с пържени топчета

Чорба с пържени топчета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Чорба с пържени топчета
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
14/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г готова с подправки
  • лук - 1 с.л. настърган
  • черен пипер - на вкус
  • къри - на вкус (харесвам къри на Радиком)
  • пушен червен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 или 2 с.л., зависи с каква гъстота харесваме
  • ориз - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • вода - 2 л
  • брашно - за овалване на топчетата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата правим малки топчета, които обилно овалваме в брашно. В тенджера наливаме олио, добавяме и маслото. Слагаме да се запържат топчетата.

Като се поизпържат ръсваме черен пипер, пушен и сладък червен пипер, къри.

Добавяме брашно и наливаме 2 л топла вода. Когато чорбата заври добавяме ориза и варим докато се свари. Посоляваме на вкус.

Застройваме с горещо прясно мляко и оставяме чорбата да поври още 5 минути или повече, при положение, че харесваме по-гъсти чорбички.

Поднасяме с оцет, люти пиперки и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
интересно, винаги съм варила топчетата в супата
15.05.2016 21:46
Илияна Димова
Илияна Димова
Настъргания лук прибавяме , когато се запържат топчетата и тогава ръсваме подправките и брашното
14.02.2016 14:54
Илияна Димова
Илияна Димова
Сигурно и тази рецепта няма да е по вкуса на господин Никнай, но важно е , че съпруга ми много я хареса и хапна с апетит !
14.02.2016 14:38
1