Питка с шарена сол и червен пипер

14/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо297
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мая - 20 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 50 мл за маята
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 1 с. л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с. л.
  • оцет - 1 с. л.
  • брашно - 600 г
  • за поръсване
  • червен пипер - 1 с. л.
  • шарена сол - 1 с. л.
  • магданоз - 1 с. л. ситно нарязан
  • семена - 1 с.л.

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода и захарта. Оставете да шупне. Замесете меко тесто заедно с прясното мляко, олиото, солта и яйцата (отделете един жълтък за намазване).

Оставете тестото да втаса за 40 минути. Разделете го на 4 топки, които се разточват на обли кори, след което се редят една върху друга. В средата сложете една чаша и от нея навън се нарязва на 8 части.

В средата на всяка една част направете разрез и промушете отдолу. Първата част се намазва с олио и се поръсва с шарена сол, втората се поръсва с червен пипер, третата с магданоз, а четвъртата не се намазва с нищо.

В средата оформете роза и четири листенца. Оставете питката да втасва още 10-тина минути, намажете я с отделения жълтък и поръсете със семена.

Изпечете я в загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути. Ако е необходимо, към края я покрийте с фолио, за да прегори.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Много вкусна,а и с тези ароматни билки
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв