петък, 31 октомври

Свински врат

Публикувана от:
Видяно: 9 683 пъти
Националност: Балканска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Свински врат
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции5-6

Необходими Продукти

  • свински врат - 1.5 кг цял врат
  • соев сос - 1/2 к.ч.
  • водка - 50 мл
  • вино - 1 ч.ч.
  • чесън - на прах, на вкус
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чили - 1 к.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сол

Приготвяне на Свински врат

Вземете свинския врат и добре го увийте с конец или канап, за да се получи стегнато равномерно широко руло. Смесете соевия сос и водката, виното и с помощта на спринцовка, инжектирайте свинското от всички страни. Смесете 1/2 от горчицата, меда и сол на вкус и намажете равномерно месото.

Сложете го в хладилника, покрито с фолио за една нощ (12 часа). Загрейте малко мазнина в голям тиган и запържете свинския врат от всички страни, колкото да си смени цвета. След това го овкусете с останалата смес от горчица, мед и сол и го натрийте добре с всички други подправки.

Прехвърлете месото в намазнена тава, долейте виното и малко гореща вода. Покрийте добре с фолио и сложете да се изпече за около 50 минути на 220 градуса, ако искате да остане леко зачервено отвътре. Ако не, го доопечете докрай.

Опеченият свински врат оставете да престои за около 15 минути в изключена фурна.

3.9 от 8 Гласа

Отзиви (4)

  • 0
    0
    Отговор
    Петърчо

    2013-04-05, Оценка 4 от 5 за Свински врат

    Хубава рецепта, а и на снимката изглежда доста добре.
  • 0
    0
    Отговор
    Иван

    2011-11-19, Оценка 4 от 5 за Свински врат

    Ами нормално е да е суров с 40 мин. печене, пък било и на 250 градуса..
    Звучи вкусно, но определено се съмнявам първоначалното запържване и последващото 40 миннутно печене да са достатъчни.
  • 0
    0
    Отговор
    tin
    tin

    2011-06-17, Оценка 4 от 5 за Свински врат

    И като го увием с конец как ще получим руло, ако не е обезкостен ? Обяснете.
  • 0
    0
    Отговор
    Васко

    2011-06-17, Оценка 4 от 5 за Свински врат

    Като гледам снимката този врат си е дюз суров.

Вкусна и оригинална рецепта за Свински врат. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай другите ни специалитети за Свински врат. Избрани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Свински врат в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.