Свински врат

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
24/05/2011
"Запасете се с търпение, за да се маринова месото, а след това поканете приятелите си, за да споделите с тях своя кулинарен шедьовър!"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо15 969
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • свински врат - 1.5 кг цял врат
  • соев сос - 1/2 к.ч.
  • водка - 50 мл
  • вино - 1 ч.ч.
  • чесън - на прах, на вкус
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чили - 1 к.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сол

Приготвяне

Вземете свинския врат и добре го увийте с конец или канап, за да се получи стегнато равномерно широко руло. Смесете соевия сос и водката, виното и с помощта на спринцовка, инжектирайте свинското от всички страни. Смесете 1/2 от горчицата, меда и сол на вкус и намажете равномерно месото.

Сложете го в хладилника, покрито с фолио за една нощ (12 часа). Загрейте малко мазнина в голям тиган и запържете свинския врат от всички страни, колкото да си смени цвета. След това го овкусете с останалата смес от горчица, мед и сол и го натрийте добре с всички други подправки.

Прехвърлете месото в намазнена тава, долейте виното и малко гореща вода. Покрийте добре с фолио и сложете да се изпече за около 50 минути на 220 градуса, ако искате да остане леко зачервено отвътре. Ако не, го доопечете докрай.

Опеченият свински врат оставете да престои за около 15 минути в изключена фурна.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 3
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
нина
нина
25.01.2015 12:14
Ами ест. че ще е суров аз пеках месо на 150градуса за 4 часа
0
0
Петърчо
Петърчо
05.04.2013 22:42
Хубава рецепта, а и на снимката изглежда доста добре.
0
0
Иван
Иван
19.11.2011 20:01
Ами нормално е да е суров с 40 мин. печене, пък било и на 250 градуса..
Звучи вкусно, но определено се съмнявам първоначалното запържване и последващото 40 миннутно печене да са достатъчни.
1
0
тин
тин
17.06.2011 15:29
И като го увием с конец как ще получим руло, ако не е обезкостен ? Обяснете.
0
0
Васко
Васко
17.06.2011 14:49
Като гледам снимката този врат си е дюз суров.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с