Родопски качамак

15/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф742308265
"Истинския качамак се прави с царевично брашно, масло и упорит труд с точилката!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 426
  • Преглеждания за месеца370
  • Преглеждания за седмицата110
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 600 г
  • вода - 2 л
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В литър вода се разтваря брашното.

А другият литър вода се слага да заври заедно с маслото.

Като заври, постепенно се добавя разтвореното брашно.

Постоянно се бърка, докато се сгъсти.

Изсипва се в тава и се залива с отделно разтопено масло.

Сервира се с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар