Пастички сърца

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Пастички сърца
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
15/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • маргарин - 1 25 г
  • захар - 1 в.ч.
  • мед - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - колкото поеме
  • За крема
  • масло - 1 пакет
  • прясно мляко - 2 в.ч.
  • сметана - 1 пакет
  • шоколадови стърготини - 2 пакетчета
  • меденки - 8 бр. готови, сърца
  • ягоди - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти, освен брашното и ванилията, се слагат в тенджера и се разбъркват на тих огън.

Оставя се за половин час и пак се разбърква. Маха се от огъня и се оставя да поизстине. Изсипва се във формички сърца и се пекат.

През това време се приготвя кремът. В топлото прясно мляко се разтопява маслото, слага се върху котлона и се добавя сметаната.

Трябва да се получи хомогенна смес. След като бъдат готови сърцата, се изкарват внимателно от формите, намазват се обилно с крем от отгоре и отстрани.

Овалват се отстрани в шоколадовите стърготини. А отгоре се слага по една меденка. Сервира се с половинки ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: