Ориз на фурна с гъби и маслини

15/02/2016
"Любимият ни постен ориз, който почти може да ни накара да забравим за пържолите, почти казахме "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 520
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тавата във фурната и налейте мазнината. Сложете почистените моркови и лук, нарязани на парченца.

Гответе 5 мин. Добавете измитите и обелени гъби и разбъркайте. Прибавете измития ориз, маслините и 2 ч.ч. топла вода.

Овкусете със сол и черен пипе. Гответе, докато оризът омекне и ястието остане на мазнина.

Поръсете с нарязан магданоз преди поднасяне.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
15.02.2016 15:33
Обожавам ориз и това е любимото ми ядене,през зимата го правя с праз и маслини,страхотно предложение,Веси :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв