Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Фурна»Ориз на фурна с гъби и маслини

Ориз на фурна с гъби и маслини

Ориз на фурна с гъби и маслини
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
15/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Любимият ни постен ориз, който почти може да ни накара да забравим за пържолите, почти казахме"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • маслини - 100 г обезкостени
  • гъби - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тавата във фурната и налейте мазнината. Сложете почистените моркови и лук, нарязани на парченца.

Гответе 5 мин. Добавете измитите и обелени гъби и разбъркайте. Прибавете измития ориз, маслините и 2 ч.ч. топла вода.

Овкусете със сол и черен пипе. Гответе, докато оризът омекне и ястието остане на мазнина.

Поръсете готовият ориз на фурна с нарязан магданоз преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Обожавам ориз и това е любимото ми ядене,през зимата го правя с праз и маслини,страхотно предложение,Веси :)
15.02.2016 15:33