Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Вегетарианска мусака с бамя

Вегетарианска мусака с бамя

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Вегетарианска мусака с бамя1 / 8
15/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Вкусно предложение за всички, които обичат бамя"

Необходими Продукти

  • бамя - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • доматен сок - 300 мл
  • кисело мляко - 400 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бамята се почиства, измива се и се попарва в подсолена вода за 5 мин.

Запържва се лукът, морковите и доматеният сок. Овкусява се със сол и черен пипер.

След това се добавя бамята и се запържва.

Изсипва се в тава и се пече във фурна.

Залива се с разбити яйца с кисело мляко, брашно и сол.

Пече се до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Вкусотия! Прибавих малко червен пипер.
02.08.2018 20:37
1
Покажи всички подкоментари