Пица руло

Пица руло
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
16/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За плънката
  • подправки - 4 - 5 щ. риган, босилек, чубрица
  • майонеза - 2 с.л.
  • колбаси - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • маслини - 10 бр.
  • кетчуп - 4 с.л.
  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 1 пакетче, суха
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 150 мл топла
  • оцет - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от указаните съставки и му дайте време да втаса за около 40 минути.

След като втаса тестото, се разделя на две части. Вземете едната и я разточете на тънък лист. Преместете листа върху хартия за печене. Намазва се с майонезата.

Правят се разрези от двете страни на кората и се премества в тавата, в която ще печете (заедно с хартията ).

Втората топка тесто също се разточва на кора, намазва се с кетчуп и се поръсва с подправките. Покрива се с колбаса, нарязан на кубчета, маслините и настъргания кашкавал.

Завива се на руло и се слага в средата на кората, която е нарязана на ленти. Лентите се сплитат над рулото. Маже се с разбит жълтък и се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: