Пролетни тиганици

17/02/2016
Ваня
отВаняЧирак11821
"Покаже ли се зеленото, задължително изненадайте семейството си с тези вкусни пролетни тиганици "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 993
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се брашното, яйцата и 170-200 мл хладка вода. Слагат се и другите продукти за тестото, като олиото се прибавя последно. Замесва се меко тесто и се оставя да престои 40 минути.

Разделя се на топки, които се разточват на кори. Нарязват се на квадрати или кръгчета с помощта на чаша.

Междувременно в малко зехтин се задушават почистеният и нарязан спанак и наситнените лук и морков. Сваля се от огъня, прибавят се подправките, съдът се захлупва и се оставя няколко минути, за да се поемат ароматите.

След това се прибавят киселото мляко, натрошеното сирене и нарязаните чушки. Върху всяко тестено парче се слага по 1 с.л. от плънката.

Прегъва се на две и се оформят тиганици. Пържат се в олио от двете страни до златисто. Поднасят се с кисело мляко и зелена салата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар