Пролетни тиганици

ВаняВаня
Чирак
11830041453
Пролетни тиганици1 / 2
17/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Покаже ли се зеленото, задължително изненадайте семейството си с тези вкусни пролетни тиганици"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонтузу - 1 щипка
  • олио - 80 мл
  • орехи - 2 с.л., ситно смлени
  • оцет - 1 ч.л., ябълков
  • За пълнежа
  • кисело мляко - 200 г, цедено
  • сирене - 150 г, овче
  • чушки - 2 бр., печени, червени
  • спанак - 200 г
  • лук - 1 глава, малка
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин
  • ким
  • босилек
  • копър
  • чесън - 1 скилидка
  • лимони - 1/2 бр., сок
  • захар - 1 щипка, кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се брашното, яйцата и 170-200 мл хладка вода. Слагат се и другите продукти за тестото, като олиото се прибавя последно. Замесва се меко тесто и се оставя да престои 40 минути.

Разделя се на топки, които се разточват на кори. Нарязват се на квадрати или кръгчета с помощта на чаша.

Междувременно в малко зехтин се задушават почистеният и нарязан спанак и наситнените лук и морков. Сваля се от огъня, прибавят се подправките, съдът се захлупва и се оставя няколко минути, за да се поемат ароматите.

След това се прибавят киселото мляко, натрошеното сирене и нарязаните чушки. Върху всяко тестено парче се слага по 1 с.л. от плънката.

Прегъва се на две и се оформят тиганици. Пържат се в олио от двете страни до златисто. Поднасят се с кисело мляко и зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: