Задушено свинско с лук

16/02/2016
"Днес ще ви представим едно много крехно и ароматно свинско задушено във винен сос, с много лук и люто чушле. Топ Рецепта!"
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 000
  • Преглеждания за месеца385
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г заден джолан
  • лук - 600 г кромид
  • червено вино - 350 мл
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • бульон - 100 мл зеленчуков
  • зехтин - 30 мл или олио
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на едро лука, измийте и подсушете джолана.
В купичка смесете подправките със зехтин и захарта, с тази смес натъркайте месото.

Сложете го в глинен съд и около него добавете лука, бахар и дафинов лист, налейте виното и бульон и затворете с капака.

Печете първоначално на 200 градуса около 30 мин, след което намалете на 160 и задушавайте 2 часа, накрая отворете капака, проверете месото и оставете без капак, да се запече още 20 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Николина Панчева
интересна рецепта но е за зимния сезон .бих добавила магданоз ..но ми стана интересно ще го опитам
0
0
Хаско
Хаско
18.10.2016 21:48
Бих сложила бахар, дафинов лист и зърна черен пипер. И без захар.
0
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
26.05.2016 15:33
Вкусотия е черен дроб с лук.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв