Маринована сланина

28/05/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Това е истината, забравете за туршиите и лютениците - отделете всички свободни буркани за маринована сланина!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции3 буркана
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 498
  • Преглеждания за месеца9625
  • Преглеждания за седмицата2461
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • сланина - около 2 кг
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинов лист - 6 броя
  • морска сол - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сланината на ивици с дебелина около 5 см и дължина 15 см. Сложете я във вода да се изкисне за 3 дена, като всеки ден сменяте водата. След това вземете три компотени буркана и хубаво натъпчете във всеки парчета сланина. Важно е да са много плътно напълнени. Между тях слагайте зърна черен пипер и по 2 дафинови листа.

Направете марината от 3 компотени буркана вода и 1 буркан морска сол (800 г). Слага се на котлон и се бърка докато солта се разтопи. Маринатата се оставя да се охлади и с нея се пълнят бурканите.

Запечатват се с капачки и се обръщат надолу за 1 ден на хладно и тъмно помещение.
подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Потребител#202609
Когато за първи път видях снимката, която са сложили от сайта, помислих, че е парче чийзкейк
0
0
Ангел
Ангел
23.01.2014 21:13
Г-н Милко ,пропуснали сте да упоменете след,колко време е готова за консупация
1
0
Цветанка
Цветанка
12.03.2013 14:51
Аз първо я попарвам за 1-2 мин. и тогава я слагам в буркани. Но не повече от 2 мин. Докато се обърне и порозовее
9
0
Ангел Петров
Ангел Петров
23.01.2014 21:08
след колко време е готова за консумиране
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв