Кюфтенца от червено цвекло

16/02/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120466123526
"Една изключително свежа идея за кюфтенца, с които може да впечатлите приятелите си, които не хапват месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8-9 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 343
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, белим и сваряваме цвеклото. Оставяме да се охлади.

Настъргваме обелената тиквичка на едро ренде, леко посоляваме и отцеждаме добре от сока.

Смесваме с настъргано сварено цвекло, джинджифил, яйце, подправки, галета и овесени ядки. (При положение, че сместа ни е по-течна, можем да добавим още галета и овесени ядки).

От получената хомогенна смес оформяме малки кюфтенца. Изпържваме внимателно в тиган с незалепващо покритие. Поднасяме с гарнитура по избор или млечен чеснов сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар