Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки сърца по ловджийски

Пилешки сърца по ловджийски

Пилешки сърца по ловджийски
Снимка: цветослава киркова
2 / 3
16/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Страхотно мезенце"

Необходими Продукти

  • карантия - 500 г пилешки сърца
  • лук - 5 глави кромид
  • печурки - 250 г пресни
  • чушки - 3 бр. печени, червени
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • наденица - 4 бр. тънки ловджийски наденички
  • кашкавал - 150 г
  • чубрица
  • сол
  • чер пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцата се сваряват и се изцеждат от водата, слагат се в тенджера и се задушават с маслото.

Добавят се лукът, нарязан на полумесци, гъбите нарязани на филийки. След това се слагат нарязаните на парчета печени чушки и нарязаните на колелца наденички (ако е необходимо, се добавя малко течност, за да не загори ястието).

Добавят се брашното и червеният пипер. Пържете 2-3 мин. при непрекъснато бъркане, добавете около 1 литър топла вода и оставете ястието да се сгъсти.

Добавете подправките и свалете от огъня, преместете ястието в дълбоко плато и го поръсете с настъргания кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: