Панирана коприва

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Панирана коприва
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 6
17/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Чувате ли я? Чувате ли как казва - Още една бира"

Необходими Продукти

  • коприва - 250 г, само връхчета (3 - 4 листа)
  • яйца - 3 броя
  • брашно - около 3 с.л.
  • прясно мляко
  • копър - 1/3 връзка, накълцан
  • сол
  • олио - 1 ч.ч., за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата. Разбийте яйцата добре, добавете брашното и прясно мляко до получаване на гъста каша. Прибавете сол и накълцания копър и разбъркайте.

Сгорещете олио в тиган. Взема се връхче коприва, потапя се в панировката и се пържи до апетитен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
46
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Todorova
Elena Todorova
обичам панирана коприва - страхотно мезенце е за студена бира
28.03.2023 12:57
1
Анонимен
Анонимен
мхого благодарй за прекрасната рецепта,моге да се направи на фурна с
28.04.2022 10:06
1
Галя Савова
Галя Савова
Много е вкусно. Препоръчвам ви тази рецепта.
05.04.2015 18:44
3
1
Покажи всички подкоментари
Силвия М.
Силвия М.
Лесна и бърза рецепта, уникално вкусно!
Благодаря.
05.05.2013 22:32
4
Иван Йошев
Иван Йошев
Много вкусно!По желание може да я консумирате с чеснов сос.Естествено и една студена бира.Да ви е сладко.
06.06.2012 20:02
5