Вкусни зеленчуци, запечени на фурна

16/02/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120466023326
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 594
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме и белим 2 от чушките и 1 патладжан. Нарязваме на ситно. От доматите отделяме 2 бр., а другите белим, настъргваме и претриваме през цедка, да се отделят семената.

Получения доматен сок смесваме с печените чушки и патладжан. Слагаме да се изварят, докато почти изври течността. Прибавяме сол, босилек, захар и олио на вкус.

Нарязваме на колелца останалите пресни зеленчуци - чушки, лук, домати, тиквички и патладжан, който предварително сме накиснали във вода да се отдели горчивият сок.

В подходяща тавичка сипваме половината от доматения сос, подреждаме нарязаните зеленчуци и поливаме с останалия сос. Наливаме струйка олио и водичка (1-2 к.ч. вода) и запичаме във фурна до готовност.

Може готовото ястие да поръсим с настърган кашкавал и да запечем още малко до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар