Картофени кюфтета с чушки и праз

23/02/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо202
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • праз – 4 стръка
  • картофи – 500 г
  • чушки - 3 бр. червени от буркан
  • магданоз - 1 с.л.
  • копър - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио – 50 мл
  • царевично брашно – за овалване
  • яйца – 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • самардала - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме праза на колелца, задушаваме го в малко олио до омекване, овкусяваме с червен пипер.

Сваряваме картофите, обелваме и настъргваме на едро ренде. Режем чушките на дребно.

В купа разбъркваме праза, картофите, чушките, наситнените магданоз и копър, стрития чесън, солта, черния пипер, самардалата и яйцата.

От сместа оформяме кюфтета, овалваме в брашно и пържим в олио.

Сервираме топли с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар