Пържени свински късчета по селски

16/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Предлагаме ви една вкусна селска рецепта, която върви с гъсто червено вино и добра компания! Да ви е сладко"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121 125
  • Преглеждания за месеца2723
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • свински врат - 700 гр.
  • чушки - червена капия, 1 бр.
  • печурки - 250 гр.
  • зехтин - олио, 50 мл.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръкчета
  • вода - 1 ч.ч. бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета. Мазнината се загрява в тиган и се слага месото да се запържи. Използвайте метален тиган, за тази рецепта не ви трябва тефлонов.

Пържете около 10мин и добавете чаша вода или бульон, разбъркайте, за да оберете вкусотиите захванали се на дъното на тигана и сложете капак.

Задушавайте до изпаряване на течността на средна температура, след което месото ще остане само на мазнина и ще започне да се пържи отново. Сложете нарязаните гъби и червената чушка и гответе до златист цвят на месото.

Накрая поръсете със сол, пипер на вкус и магданоз.

Бележка: Не солете месото в началото, от солта то се свива и пуска течност, в резултат става жилаво. Затова винаги когато готвите свинско и говеждо месо, солете накрая.

Ястието върви с гъсто червено вино и добро настроение :)подобни рецепти тук

5 11
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Величка Щърбанова
Ееее, това си е класика! 6+
3
0
Звездомир Борисов
Уникално,но става и с бира.
6
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.04.2016 08:54
Перфектното ястие за да останат всички доволни :)
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!