Вкусни кюфтенца по чирпански

17/02/2016
"Любимите ни кюфтенца по чирпански, но на фурна - кой да знае, че така стават още по-вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 221
  • Преглеждания за месеца746
  • Преглеждания за седмицата461
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете лука на ситно ренде. Прибавете го към каймата, добавете галетата, разтворена във вода, яйцето и подправките.

Омесете каймата и я оставете да си поеме подправките.
Обелете лука, нарежете го на ситно и го сложете в тава с мазнина, а тавата във фурната.

Прибавете морковите и чушките, нарязани на парченца, и задушете за кратко. Прибавете червеният пипер, налейте малко вода да покриете зеленчуците и гответе, докато зеленчуците поомекнат.

Обелете картофите и ги нарежете на по едри парченца. Сложете ги заедно с доматите в тавата.

Оформете кюфтенцата, оваляйте ги в брашно и ги наредете в тавата.

Прибавете доматения концентрат, овкусете със сол и подправки. Долейте още топла вода, ако е необходимо, и гответе, докато ястието остане на мазнина.

Преди готовност, разбъркайте 2-3 с.л. брашно с малко вода и сгъстете соса.

Гарнирайте със свеж магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гергана  Георгиева
Много вкусна, често я готвя. Чудесна яхнийка!
0
0
Илияна Димова
Много апетитно ястие с вкусен сос
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв