Шкембе чорба с моркови

17/02/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 256
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте телешкия бульон и прибавете нарязаното шкембе. Добавете още 2 ч.ч. вода. Варете на тих огън около 10 мин.

Направете запръжка, като разтопите маслото и прибавите ситно нарязания морков.

Когато морковът омекне, добавете брашното и разбъркайте. Отстранете съда от котлона и сложете 3-4 с.л. от бульона.

Разбъркайте и изсипете в тенджерата с шкембето. Направете застройката, като разбиете яйцата и прибавите киселото мляко.

Сипвайте на тънка струя, на по-ниска температура, за да не се пресече застройката.

Поднесете с чесън, оцет и люта чушка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар