Шкембе чорба с моркови

17/02/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 050
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г шкембе, сварено
  • бульон - 2 ч.ч. телешки, от кости
  • масло - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 2 - 3 с.л. препечено
  • яйца - 2 бр.
  • оцет
  • чесън
  • люти чушки

Начин на приготвяне

Загрейте телешкия бульон и прибавете нарязаното шкембе. Добавете още 2 ч.ч. вода. Варете на тих огън около 10 мин.

Направете запръжка, като разтопите маслото и прибавите ситно нарязания морков.

Когато морковът омекне, добавете брашното и разбъркайте. Отстранете съда от котлона и сложете 3-4 с.л. от бульона.

Разбъркайте и изсипете в тенджерата с шкембето. Направете застройката, като разбиете яйцата и прибавите киселото мляко.

Сипвайте на тънка струя, на по-ниска температура, за да не се пресече застройката.

Поднесете с чесън, оцет и люта чушка.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар