Зелен фасул с картофки на фурна

17/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру182082658613
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 969
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на парчета.

Загрявам олио, запържвам нарязания пресен лук, добавям картофи и овкусявам със сол, черен пипер, парчето джинджифил, нарязано на ситно, и червения пипер.

След 2 минути сипвам гореща вода, прибавям отцедения зелен боб и поръсваме риган и магданоз.

Прехвърля се в тава и печем на умерен огън 180 градуса до готовност на картофите и боба.

Ако има нужда от сгъстяване, се добавя 1 с.л. брашно, размито с малко вода.

Връщаме за 5 минути във фурната да се сготви с брашното. Поднасяме ястието поръсено с пресен магданоз и чесънче.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ВИЛИ-Виолета Матева
да така е ,малко хитрини в кухнята не са вредни ,а полезни
1
0
Илияна Димова
Много вкусно ястие и с ароматни подправки ! И аз предпочитам да готвя във фурната ястията, стават много вкусни и докато се готви ( не се страхувам , че може да изкипи ) си върша и друга работа .
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв