Усуканица със сирене и кашкавал

17/02/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
"Представяме ви едно печиво с по-калоричен състав, но и неподправен вкус. Няма да усетите кога ще свърши"
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо106 523
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме брашното в голяма купа. Добавяме размитата мая в топлото прясно мляко. Слагаме солта и захарта. Добавяме и водата, а след това и майонезата.

Разбъркваме с дървена бъркалка и замесваме тесто, което месим около 10-20 минути и след втасването разделяме на две части.

Разточваме ги с намазнени пръсти. По средата слагаме натрошено сирене, кашкавал и малко олио. Завиваме на хлабави рулца.

Завързваме краищата, като ги усукваме. Получената усуканица слагаме в подмазнен йенски съд или тава. Намазваме с жълтък и поръсваме със сусам или маково семе.

Усуканицата печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. След изпичането се напръсква със студена вода и се завива с кърпа. Поднася се още топла.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Цветелина Николова
Привет! Искам да Ви благодаря за споделената рецепта !Получи ми се страхотна питка ,малко е да кажа ,че приличаше на памук ! У дома всички бяха възхитени ....толкова мека и вкусна ! От сега нататък само така ще ги правя това е моето моето за питки ! Поздравете авторката на рецептата ,нека бъде жива и здрава ! Огромно благодаря !
9
0
Йорданка
Йорданка
24.02.2016 22:58
Tazi recepta shte q probvam .. no za 1 pat chuvam da se slaga maioneza v takava recepta ... vkusat useshta li I se ..
4
0
Габи
Габи
25.02.2016 08:36
И аз обезателно ще я направя в почивните дни и то както е описано - с майонеза. Така не съм замесвала тесто.
4
5
Русиана Михайлова
Майонезата се слага на вместо олиото и яйцата, които реших, че чудесно могат да бъдат заместени от разбита майонеза - домашна или купешка, и с двете съм пробвала, и с двете става страхотно тесто. Първо много бързо се замесва, второ по-изгодно идва от към цени за продукти и трето наистина много вкусно, еластично и меко тесто се получава. Пробвайте :)
11
1

Виж всички коментари или напиши такъв