Усуканица със сирене и кашкавал

17/02/2016
Русиана Михайловаот Русиана МихайловаПомощник Готвач 1x
"Представяме ви едно печиво с по-калоричен състав, но и неподправен вкус. Няма да усетите кога ще свърши"
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97 921
  • Преглеждания за месеца559
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 42 г за хляб
  • сол - 1 - 2 ч.л
  • захар - 1 щипка
  • майонеза - 200 г
  • вода - 100 мл
  • жълтъци - 1 бр.
  • сирене - 150 г натрошено
  • кашкавал - 150 г настърган
  • сусам - или маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме брашното в голяма купа. Добавяме размитата мая в топлото прясно мляко. Слагаме солта и захарта. Добавяме и водата, а след това и майонезата.

Разбъркваме с дървена бъркалка и замесваме тесто, което месим около 10-20 минути и след втасването разделяме на две части.

Разточваме ги с намазнени пръсти. По средата слагаме натрошено сирене, кашкавал и малко олио. Завиваме на хлабави рулца.

Завързваме краищата, като ги усукваме. Получената усуканица слагаме в подмазнен йенски съд или тава. Намазваме с жълтък и поръсваме със сусам или маково семе.

Усуканицата печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. След изпичането се напръсква със студена вода и се завива с кърпа. Поднася се още топла.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Цветелина Николова
Привет! Искам да Ви благодаря за споделената рецепта !Получи ми се страхотна питка ,малко е да кажа ,че приличаше на памук ! У дома всички бяха възхитени ....толкова мека и вкусна ! От сега нататък само така ще ги правя това е моето моето за питки ! Поздравете авторката на рецептата ,нека бъде жива и здрава ! Огромно благодаря !
8
0
Йорданка
Йорданка
24.02.2016 22:58
Tazi recepta shte q probvam .. no za 1 pat chuvam da se slaga maioneza v takava recepta ... vkusat useshta li I se ..
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв