Ориз на фурна с кайма и домати

17/02/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор257850591
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо955
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното олио запържваме лука, след което добавяме каймата.

Запържваме и нея, докато стане на трохи. Прибавяме ориза, доматите, обелени и нарязани на парчета, чубрицата, черен пипер и солта. Наливаме 100 мл топла вода и задушаваме 5 минути.

Прехвърляме съдържанието в тавичка, доливаме останалата топла вода и слагаме във фурната на 200 градуса за около 30 минути до готовност.

Изваждаме и поръсваме с наситнен пресен магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Петя Димитрова
Mного ми хареса! Браво!
0
0
Гергана  Георгиева
Защо не, не е лоша идеята. Правя ориз с гъби, но тогава не слагам кайма. Не ми е идвало на ум да съчетая двете.
0
0
Ваня Георгиева
Ако има гъбки дали ще се получи добре.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв