Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Ориз на фурна с кайма и домати

Ориз на фурна с кайма и домати

Ориз на фурна с кайма и домати
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
17/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • олио - 4 - 5 л.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 2 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното олио запържваме лука, след което добавяме каймата.

Запържваме и нея, докато стане на трохи. Прибавяме ориза, доматите, обелени и нарязани на парчета, чубрицата, черен пипер и солта. Наливаме 100 мл топла вода и задушаваме 5 минути.

Прехвърляме съдържанието в тавичка, доливаме останалата топла вода и слагаме във фурната на 200 градуса за около 30 минути до готовност.

Изваждаме и поръсваме с наситнен пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя Димитрова
Петя Димитрова
Mного ми хареса! Браво!
12.06.2016 18:58
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Защо не, не е лоша идеята. Правя ориз с гъби, но тогава не слагам кайма. Не ми е идвало на ум да съчетая двете.
17.02.2016 15:56
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Ако има гъбки дали ще се получи добре.
17.02.2016 15:16