Ризото с кафяв ориз

24/05/2011
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Обожаваме ризото, а точно това ризото с гъби и пармезан е сред най-любимите ни!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27 504
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата60
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Накиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон.

Щом оризът поеме течността, добавете бялото вино и след няколко минути още гъбен бульон. Добавяйте бульон, докато кафявият ориз уври напълно и често разбърквайте.

Накрая овкусете с още сол, черен и бял пипер и разбъркайте с настъргания кашкавал, след като сте свалили от котлона. Поднесете ястието топло с настърган пармезан отгоре.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

нели
нели
22.06.2014 09:37
и аз ще пробвам тази рецепта -много елегантна
2
0
Ценка
Ценка
17.06.2014 13:02
Интересна рецепта!Точно това, което търся. Само ще си спестя кашкавала и пармезана, за да не натоварвам ястието с допълнителни калории, и към лука ще прибавя морковче. Благодаря!!!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти