събота, 20 декември

Ризото с кафяв ориз

Публикувана от:
Видяно: 17 633 пъти
Националност: Италианска Кухня
Категория: Зеленчукови ястия
Рецепта за Ризото с кафяв ориз
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г кафяв
  • гъби - 250 г
  • вино - 150 мл бяло
  • лук - 1 глава
  • бульон - гъбен
  • кашкавал - 80 г
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер

Приготвяне на Ризото с кафяв ориз

Накиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон.

Щом оризът поеме течността, добавете бялото вино и след няколко минути още гъбен бульон. Добавяйте бульон, докато кафявият ориз уври напълно и често разбърквайте.

Накрая овкусете с още сол, черен и бял пипер и разбъркайте с настъргания кашкавал, след като сте свалили от котлона. Поднесете ястието топло с настърган пармезан отгоре.

4.4 от 8 Гласа

Отзиви (2)

  • 1
    0
    Отговор
    нели

    2014-06-22, Оценка 5 от 5 за Ризото с кафяв ориз

    и аз ще пробвам тази рецепта -много елегантна
  • 3
    0
    Отговор
    Ценка

    2014-06-17, Оценка 5 от 5 за Ризото с кафяв ориз

    Интересна рецепта!Точно това, което търся. Само ще си спестя кашкавала и пармезана, за да не натоварвам ястието с допълнителни калории, и към лука ще прибавя морковче. Благодаря!!!

Домашна и уникална рецепта за Ризото с кафяв ориз. Доволен ли си от това, което намери? Прегледай другите ни специалитети за Ризото с кафяв ориз. Избрани рецепти от нашенската и чужда кухня. Препоръки за готвенето на Ризото с кафяв ориз в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.