Домашна лазаня със сос Бешамел

17/02/2016
"Приготвянето на домашна лазаня несъмнено е трудоемко, но, уверяваме ви, че нищо не може да се сравни с този вкус "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 096
  • Преглеждания за месеца296
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе Бешамелов сос, като разтопите маслото на огъня и прибавите постепенно 4 с.л. брашно. Бъркайте непрекъснато. На тънка струя добавете млякото и бъркайте до сгъстяване. Овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте мазнината и задушете каймата. Добавете доматения концентрат с 1 ч.ч вода и оставете да покъкри. За да сгъстите соса, разтворете 1 с.л. брашно с малко вода и добавете към доматеният сос.

На дъното на тава с незалепващо покритие сложете част от Бешамеловия сос, наредете ред кори, ред доматен сос с кайма. Поръсете с настъргана Гауда, сложете от сметаната и така редувайте, докато наредите всички кори.

Най-отгоре залейте със Бешамеловия сос и запечете до златисто. Преди да извадите тавата, наредете парчета домат и настържете от сиренето.
Печете до разтопяването му. Нарежете на парчета и поднесете ястието топло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар