Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Долни бутчета с ориз и зеле

Долни бутчета с ориз и зеле

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Долни бутчета с ориз и зеле
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр. долни
  • ориз - 300 г
  • зеле - 300 г червено
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • магданоз - 1 стръкче
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се размразяват, измиват се, посоляват се и се пекат в намазнена тава до зачервяване. През това време се приготвя оризът.

В малко олио се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се измитият ориз, леко се запържва и се долива вода. Вари се до готовност.

В отделна купа се наситнява зелето, настъргва се морков и се накълцва магданоз. Овкусява се със сол и олио.

В чиния се слагат готовите бутчета, ориз и зеле. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: