Лесна и бърза баница

18/02/2016
Рая Андоноваот Рая АндоноваПомощник Готвач 2x
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 332
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата. Добавя се киселото мляко, а след това натрошеното сирене и се разбърква.

Налива се олиото и се добавят солта и содата. Най-накрая се слага и прясното мляко. Всичко се разбърква добре.

В намазнена с олио тава се слага един лист от корите, а след това върху него още един, напреки на първия. Всеки следващ лист се нагъва на хармоника и така се подреждат в тавата.

След това се залива със сместа и с лъжица се разнася по всички кори. Пече се на 170 градуса на долен реотан, докато вече не се вижда течност върху корите.

След това се пече и отгоре, и отдолу до готовност на корите. Когато баницата е готова, се изважда. След това или се напръсква леко с вода и се покрива с кърпа, или се обръща отгоре друга тава (парата ще овлажни баницата).подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар