Питка-пухкавелка със сирене

18/02/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Тази питка пухкавелка е толкова вкусна, че става както за закуска така и като хляб за всяко основно ястие"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 896
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплям млякото, добавям захарта, натрошената мая и 3-4 лъжици брашно.

Оставям за 15 минути да се активира маята и към сместа добавям и останалите продукти. Замесвам меко тесто, покривам с кърпа и оставям да втаса за около час.

Разделям тестото на две части, като от всяка разточвам правоъгълник, с дебелина 3 мм. Разрязвам на триъгълници, като в средата на всеки слагам по малко натрошено сирене.

Навивам ги на кифлички. Подреждам ги в тава с диаметър 30 см. Покривам питката я и оставям на топло да втаса. Когато втаса, я мажа с разбитото яйце и посипвам със сусам. Пека в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Албена
Албена
27.04.2016 08:53
Тая пухкавелка е доста изкушаваща.Нй -хубавите питки стават с прясно мляко по мое мнение.
1
0
Ваня Георгиева
Благодаря! И аз имам рецепти със кисело и прясно мляко. Стават много пухкави,но тази е с друга рецепта.
0
0
Adelina Georgieva
Adelina Georgieva
28.02.2016 21:18
Рецептата изглежда чудесна. А за оформлението...няма какво да кажа...отлично е. Аз правя подобни питки с прясно и кисело мляко, мая и яйца и в добавка масло. Стават винаги пухкави и ароматни. Поздравления за чудесната рецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв