Кекс с лешници

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Кекс с лешници
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • За тестото
  • кисело мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакет
  • сода бикарбонат - 1 пакет
  • брашно - колкото поеме
  • За плънката
  • лешници - 1 - 1/2 в.ч. счукани
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • течен шоколад - 1 с.л.
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за плънката минават през блендер.

За тестото: Всички продукти освен брашното добре се разбъркват, след това се добавя брашното. Омесва се меко тесто.

Разтваря се, добавя се плънка и отново се омесва.

Тавата за кекс се намазнява, поръсва се с лешници и се добавя тестото.

Пече се във фурна на 180 градуса. Изкарва се от фурната, като поизстине малко се обръща на другата страна и се поръсва обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: