Шпиковано телешко

23/05/2011
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Телешко месо с невероятен аромат и впечатляващ вкус, което е подходящо за изискани вечери!"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 453
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг цяло парче месо от плешка
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • бекон - 150 г
  • черен пипер - 10 зърна
  • вино - 1 или 1/2 ч.ч. червено
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • лук - 2 - 3 глави
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • мазнина - растителна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте парчето телешко и добре го подсушете с домакинска хартия. Направете много малки разрези по повърхността му и вкарайте в тях скилидки чесън, и парченца моркови и бекон. В някои от разрезите сложете и зърна черен пипер. Разбийте много добре виното с горчицата и с помощта на спринцовка го инжектирайте от няколко страни в месото.

Намажете цялото парче със смес от кетчуп, 2 с.л. олио и соев сос и 1 с.л. оцет. Прехвърлете телешкото в намазнена тава, посолете го, поръсете с черен и червен пипер, чубрица и залейте с мазнина. Нарежете лука на едро и го разпределете около месото.

Похлупете тавата или я покрийте с фолио за печене. Сложете да се пече за 1 и ½ часа в силна загряна фурна на 230 градуса, а половин час преди да го извадите намалете на 180 градуса. Накрая махнете фолиото и запечете за няколко минути.подобни рецепти тук

5 7
4 6
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

jojolinda
jojolinda
24.07.2016 15:49
Хубава рецепта .
1
0
Име
Име
02.11.2014 15:18
здравейте,не съм пробвал рецептата,но ми е малко хикс,как се слага без грам водичка да се пече и то на 230 градуса час и половина,няма ли да изгори,какво остава да е крехко и сочно,само една чаша вино мисля че е много малко.....
4
0
Карафизова
Карафизова
06.02.2014 15:33
Рецептата е страхотна!Много добре се получава...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв