Мусака от картофи с гъби и кайма

18/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо485
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 250 г
  • гъби - 250 г
  • сол
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • за заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи, нарежете на малки парченца и ги сложете в тава. Полейте с мазнината.

Добавете нарязаните и измити гъби, каймата предварително размита с малко вода. Добавете около 2 ч.ч. вода, бульона и солта.

Печете, докато ястието остане на мазнина.

Направете заливка, като разбиете яйцата с млякото, добавите брашното и содата.

Полейте мусаката и запечете до готовност на заливката. Поръсете с млян черен пипер. Нарежете на порции, преди да поднесете.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар