Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от картофи с гъби и кайма

Мусака от картофи с гъби и кайма

Мусака от картофи с гъби и кайма
Снимка: Веселина Константинова
2 / 6
24/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"И тогава си помислихме, защо да не добавим малко гъби към любимата мусака - страхотно се получи"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 250 г
  • гъби - 250 г
  • сол
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • за заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи нарежете на малки парченца и ги сложете в тава. Полейте с мазнината.

Добавете нарязаните и измити гъби, каймата предварително размита с малко вода. Добавете около 2 ч.ч. вода, бульона и солта.

Печете, докато ястието остане на мазнина.

Направете заливка, като разбиете яйцата с млякото, добавите брашното и содата.

Полейте мусаката и запечете до готовност на заливката. Поръсете с млян черен пипер.

Нарежете на порции, преди да поднесете.

Мусаката от картофи с гъби и кайма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: