Уникална шкембе чорба с кисело мляко

18/02/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач377192281
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 881
  • Преглеждания за месеца360
  • Преглеждания за седмицата109
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се наливат около 2 л вода, след като заври, се добавя нарязаното на едри парчета шкембе и се оставя да ври 5 мин.

Разбиват се киселото мляко с жълтъците и брашното, добавя се малко от бульона и се разбърква, добавяйте малко по малко застройката към чорбата.

Точно преди да заври отново чорбата, свалете тенджерата от котлона, запържете червения пипер в малко олио и го изсипете в чорбата.

Сервирайте гореща със смесен оцет и чесън, поръсете с лют пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
18.02.2016 15:20
Това е рецепта,която за пръв път миналата година опитах в Русе.Бяхме на състезание на детето и на обяд решихме да хапнем в едно заведение.Поръчахме си шкембе чорба,опитвам аз и тя ми е супер странна,5мин седя и се мая,при което усещам вкуса не на прясно а на кисело мляко.Тогава попитах сервитьора,каква е тази чорба и той отговори че там те я приготвят така.
Винаги съм я правила с прясно мляко,бях много изненадана.не останах впечатлена,може би защото не съм свикнала на този вкус.
0
0
цветослава киркова
Аз я харесвам повече с кисело мляко , защото не обичам прясно , хахаха и не я обичам с истинско шкембе , че ми мирише !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв