Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма кебап със свинско

Кавърма кебап със свинско

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Кавърма кебап със свинско
Снимка: Сия Рибагина
4 / 5
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Приготвили сме ви един невероятно вкусен и ароматен кебап с крехко свинско, зеленчуци, гъбки и малко червено вино. Рецепта за ценители"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г (врат или плешка)
  • лук - 500 г кромид
  • чушки - 2 бр. червена капия
  • печурки - 250 г
  • червено вино - 50 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • домати - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л. (олио)
  • магданоз - няколко стръка
  • мащерка - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 листенце
  • бульон - 1 ч.ч. зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на средни, но приблизително еднакви по големина парчета и запържете в зехтина.

Обелете кромида и заедно с гъбите ги нарежете на полумесеци.

Обелете два домата и почистете чушките, нарежете ги на малки парчета.

Пържете месото до златисто-кафяв цвят, като периодично разбърквате, добавете гъбите и чушките и гответе още 5 мин.

Извадете месото и в същия съд в отделилата се мазнина от месото изпържете лука до златисто, прибавете към него заделеното месо, сложете доматите, червен пушен пипер, дафинов лист, сол и черен пипер, разбъркайте и гответе на средна температура няколко минути.

Смесете в едно бурканче виното и доматеното пюре, затворете с капачката и раздрусайте бурканчето - така лесно ще се смесят двата продукта. Изсипете го в ястието, добавете бульона, разбъркайте и сложете капака.

Задушавайте 40 мин. на средно, ако котлона ви е с 6 степени на нагряване, трябва да го включите на 3-та.

Периодично разбърквайте, за да не захване на дъното.

Гответе кавърмата до изпаряване на течността, накрая поръсете с мащерка и магданоз.

Сервирайте с домашно изпечен хляб и чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна се получи! Благодаря!
03.03.2024 14:32
Христо Славейков
Христо Славейков
Рецептата беше изчерпателна и добра, стана вкусна кавърма!
24.09.2023 20:43