Месо с прясно зеле в гювеч

18/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618065
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 552
  • Преглеждания за месеца251
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ще ви е необходимо глинено гърне или гювеч, а ако нямате, може да я приготвите в дълбок съд, който при печене да покриете с фолио.

Нарежете месото на парчета и запържете за кратко в половината зехтин, докато промени цвета си.

В купа смесете доматите, подправките, захарта и доматеното пюре, разбъркайте.

Нарежете зелето и половината поставете на дъното на съда, в който ще печете, по средата сложете месото заедно с отделилата се от него мазнина, изсипете половината от сместа с подправките и отгоре сложете останалото зеле.

Полейте със зехтина, сложете другата част от подправките и хубаво размесете с ръце всичко, така че продуктите да се овкусят, като леко намачквате и зелето. Сипете чаша бульон и захлупете.

Задушавайте на 180 градуса 90 минути, след което махнете капака и запечете още 30 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Кулинарна мрежа
Уникална вкусотия, отиваме за допълнително :) Поздравления за майстора :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв