Месо с прясно зеле в гювеч

18/02/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 358
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г свински гърди
  • зеле - 1 - 1.3 кг
  • зехтин - 80 мл
  • домати - 200 г консерва
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • бахар - 3 бр. зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • бульон - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ще ви е необходимо глинено гърне или гювеч, а ако нямате, може да я приготвите в дълбок съд, който при печене да покриете с фолио.

Нарежете месото на парчета и запържете за кратко в половината зехтин, докато промени цвета си.

В купа смесете доматите, подправките, захарта и доматеното пюре, разбъркайте.

Нарежете зелето и половината поставете на дъното на съда, в който ще печете, по средата сложете месото заедно с отделилата се от него мазнина, изсипете половината от сместа с подправките и отгоре сложете останалото зеле.

Полейте със зехтина, сложете другата част от подправките и хубаво размесете с ръце всичко, така че продуктите да се овкусят, като леко намачквате и зелето. Сипете чаша бульон и захлупете.

Задушавайте на 180 градуса 90 минути, след което махнете капака и запечете още 30 мин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар