Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Ванилови мъфини с фондан

Ванилови мъфини с фондан

yoanayoana
Новак
13541183
Ванилови мъфини с фондан
Снимка: yoana
1 / 4
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - 125 г краве
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • ванилия
  • фондан
  • желатин - 1 пакетче
  • глюкоза - 120 мл
  • глицерин - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • есенция - по избор
  • 1кг пудра захар
  • 60мл студена вода
  • сладкарски бои
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За захарният фондан:

Пресейте 2 пъти пудрата захар. Разтворете желатина във водата, докато стане гъст, след това го разтопете в микровълнова на малка температура.

Към желатина добавете глицерина, глюкозата, есенцията и лимоновия сок. Изсипете при пудрата захар и бъркайте. Когато стане много гъсто, извадете от съда и започнете да месите до получаване на мека, но нелепнеща текстура. Приберете в хладилник за няколко часа или най-добре за цяла нощ.

Мъфини: Разтопете краве маслото. Разбийте яйцата със захарта. Добавете маслото, а след това и киселото мляко. Накрая започнете да прибавяте пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Добавете ванилията.

Подредете формичките в тавата и пълнете всяка до половината или най-много 2/3 от нея - иначе, след като започнете да печете, ще излязат от формата. Пекат се около 20 минути на 180 градуса.

За да започнете украсата, трябва мъфините да са изстинали напълно. Украсата зависи от вашето въображение. Аз съм избрала мечета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте. Пропуснали сте яйцата. Ако може да напишете колко броя са.
24.05.2022 09:25
Birgul
Birgul
Ще опитам рецептата, благодаря!
13.06.2020 11:53
Мария
Мария
Изглеждат страхотно
08.10.2019 20:58