Чушките на баба с млечен бял сос

18/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф
"Една селска рецепта, която е винаги актуална и вкусна"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
41 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо284 337
  • Преглеждания за месеца9461
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена41

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистваме чушките, оставяме настрана. Загрява се олио и запържваме нарязан лук и настърган морков. Добавя се оризът, бъркаме, докато стане стъклен. Прибавяме настъргани домати и овкусяваме със сол, черен пипер, риган.

Сипва се 1 ч.ч. гореща вода и оставяме за кратко на котлона, докато оризът я поеме. Разбърква се, за да не загори.

Плънката е готова и се пълнят чушките. Нареждаме в тава, ако има още плънка, сипва се в тавата. Отгоре се залива с 1-2 ч.ч. вода и печем за 50 минути в гореща на 180 градуса фурна.

В тенджерка сипваме киселото мляко и брашното, разбърква се добре с тел, прибавяме разбито яйце. След това се налива и отделеният сос от чушките. Сосът ври в тенджерка на тих огън. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Внимава се да не загори, че ще горчи!

Накрая се добавя лимоновият сок и поднасяме чушките със соса и поръсени с пресен магданоз.

Невероятно вкусно!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 1
3 1
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

ВИЛИ-Виолета Матева
Привет Ивелина , нали чушките като са в тавата се заливат с вода тя се овкусява при печенето и това е сосът от чушките ,дано сте сме разбрали Ако е по малко може да долеете топла вода пак става вкусно
4
0
Ivelina Karazinec
Ivelina Karazinec
27.09.2016 19:03
Zdravejte. Ne razbrah ot kade idva sos ot chushki? Ili kak se pravi?
2
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Много съжалявам ,така става като бързаме- но вече не мога да го напиша при продуктите чак сега и аз забелязах че го няма ???
13
5

Виж всички коментари или напиши такъв