Чушките на баба с млечен бял сос

18/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Една селска рецепта, която е винаги актуална и вкусна"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
61 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо347 281
  • Преглеждания за месеца13144
  • Преглеждания за седмицата1129
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена61

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките, оставяме настрана. Загрява се олио и запържваме нарязан лук и настърган морков. Добавя се оризът, бъркаме, докато стане стъклен. Прибавяме настъргани домати и овкусяваме със сол, черен пипер, риган.

Сипва се 1 ч.ч. гореща вода и оставяме за кратко на котлона, докато оризът я поеме. Разбърква се, за да не загори.

Плънката е готова и се пълнят чушките. Нареждаме в тава, ако има още плънка, сипва се в тавата. Отгоре се залива с 1-2 ч.ч. вода и печем за 50 минути в гореща на 180 градуса фурна.

В тенджерка сипваме киселото мляко и брашното, разбърква се добре с тел, прибавяме разбито яйце. След това се налива и отделеният сос от чушките. Сосът ври в тенджерка на тих огън. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Внимава се да не загори, че ще горчи!

Накрая се добавя лимоновият сок и поднасяме чушките със соса и поръсени с пресен магданоз.

Невероятно вкусно!подобни рецепти тук

5 11
4 1
3 1
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
20.06.2017 15:59
Блаженство! Прекрасна комбинация от вкусове, аромати и....носталгията към бабината кухня! Нищо не може да отклони вниманието ми от тази чиния, а най-вече спомена за безгрижното детство, как топяхме във вкусния сос с комат топъл хляб . Другото е суета!!! Поздравявам Ви госпожо!
4
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
20.06.2017 14:05
Вкусотия - пръстите си да оближеш.
1
0
HC
HC
28.05.2017 18:30
"Овкусявам" на какъв език е? Щото такъв глагол в българския език няма.
3
19

Виж всички коментари или напиши такъв