Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Чушките на баба с млечен бял сос

Чушките на баба с млечен бял сос

Чушките на баба с млечен бял сос
Снимка: Анонимен
1 / 12с Видео
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Една селска рецепта, която е винаги актуална и вкусна"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 12 бр. зелени и червени
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • За соса
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • сос - 1 и 1/2 ч.ч. от чушките
  • лимони - сок от 1/2
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките, оставяме настрана. Загрява се олио и запържваме нарязан лук и настърган морков. Добавя се оризът, бъркаме, докато стане стъклен. Прибавяме настъргани домати и овкусяваме със сол, черен пипер, риган.

Сипва се 1 ч.ч. гореща вода и оставяме за кратко на котлона, докато оризът я поеме. Разбърква се, за да не загори.

Плънката е готова и се пълнят чушките. Нареждаме в тава, ако има още плънка, сипва се в тавата. Отгоре се залива с 1-2 ч.ч. вода и печем за 50 минути в гореща на 180 градуса фурна.

В тенджерка сипваме киселото мляко и брашното, разбърква се добре с тел, прибавяме разбито яйце. След това се налива и отделеният сос от чушките. Сосът ври в тенджерка на тих огън. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Внимава се да не загори, че ще горчи!

Накрая се добавя лимоновият сок и поднасяме чушките със соса и поръсени с пресен магданоз.

Невероятно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
516
41
31
20
13
Дай твоята оценка:

Коментари

надя
надя
Никъде не виждам в "Необходими продукти"-яйце.А в приготвяне на соса фигурира???
18.11.2023 10:36
1
Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно приготвени!
30.05.2022 13:36
Birgul
Birgul
Много вкусно, АДМИРАЦИИ!
06.06.2020 11:11
1
Потребител#207620
Потребител#207620
Много вкусна рецепта!!!
07.07.2018 17:08
4
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Блаженство! Прекрасна комбинация от вкусове, аромати и....носталгията към бабината кухня! Нищо не може да отклони вниманието ми от тази чиния, а най-вече спомена за безгрижното детство, как топяхме във вкусния сос с комат топъл хляб . Другото е суета!!! Поздравявам Ви госпожо!
20.06.2017 15:59
29
2
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Вкусотия - пръстите си да оближеш.
20.06.2017 14:05
8
1
HC
HC
"Овкусявам" на какъв език е? Щото такъв глагол в българския език няма.
28.05.2017 18:30
6
45
5
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Привет Ивелина , нали чушките като са в тавата се заливат с вода тя се овкусява при печенето и това е сосът от чушките ,дано сте сме разбрали Ако е по малко може да долеете топла вода пак става вкусно
27.09.2016 20:14
19
1
Ivelina Karazinec
Ivelina Karazinec
Zdravejte. Ne razbrah ot kade idva sos ot chushki? Ili kak se pravi?
27.09.2016 19:03
10
4
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Много съжалявам ,така става като бързаме- но вече не мога да го напиша при продуктите чак сега и аз забелязах че го няма ???
14.06.2016 18:37
18
7
Потребител#172257
Потребител#172257
Яйцето го няма при съставките
14.06.2016 13:40
18
7
Monika Ivanova
Monika Ivanova
и на моята баба такива бяха...да ви е вкусно, рецептата е супер
11.04.2016 07:16
29
4
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Най вкусните чушки са тези по рецептата на баба !!!
18.02.2016 19:11
40
8