Вкусно пълнено хлебче

18/02/2016
"Това невероятно пълнено хлебче можете спокойно да приготвите както за добавка към основното ястие, така и за основно ястие. Ястие, което често ще присъства на трапезата ви "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 435
  • Преглеждания за месеца602
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • хляб - 2 изпечени хлебчета (около 400 г всяко)
  • кайма - 500 г смес
  • гъби - 150 г
  • кашкавал - 250 г
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 200 г на кубчета
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • бекон - 120 г пушен
  • топено сирене - 120 г
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и гъбите на полумесеци. В загрят тиган сложете лука, запържете до златисто и добавете каймата. Гответе 10 минути, след което добавете гъбите и бекона, разбъркайте и пържете до омекване на гъбите.

Смесете доматите и подправките и ги добавете в тигана, сложете капак и задушете до изпаряване на течността и докато сосът се посгъсти.

Вземете две хлебчета и издълбайте средата им, така че да придобият форма на цървул.

Разпределете плънката в хлебчетата, сложете и в двете от топеното сирене и настържете кашкавал.

Сложете ги в тава и печете във загрята фурна на 180 градуса до разтопяване на кашкавал.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Lissy
Lissy
30.06.2016 19:54
Добавям го към "трябва да се пробва" :Р
2
1
Дими
Дими
09.03.2016 19:47
А този бекон каква роля играе?
1
3
Diana
Diana
27.02.2016 08:02
Това изглежда много вкусно, а и с тази богата плънка си е истинско предизвикатество. Благодаря за споделената рецепта!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв