Кюфтенца с кашкавал

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Кюфтенца с кашкавал
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Днес ще ви предложим тези майсторки кюфтенца суфленца, които топли като ги разчупите ще изкочи кашкавалче"

Необходими Продукти

  • ракия - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 с.л. краве
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • олио - 250 мл
  • кашкавал - 100 г
  • галета - 30 г
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • зелен лук - 3 стръка пресен
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • мащерка - 1 к.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • кайма - 250 г телешка + 250 г свинска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасете содата в киселото мляко, сложете в купа и добавете двата вида кайма.

Нарежете на ситно пресния лук и магданоза и прибавете към каймата заедно с подправките, разбито яйце, галетата и лъжичка ракия.

Добавянето на алкохол в сместа за кюфтетата е за да не поемат мазнина при пържене.

Омесете и приберете в хладилник за половин час.

Нарежете кашкавала на малки кубчета с дебелина около сантиметър.

Оформете кюфтенца от каймата и във всяко с пръст направете вдлъбнатина, сложете парченце кашкавал във всяка и омесете отново на кръгло кюфте.

Пържете в загрятата мазнина от всички страни до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: