Панирани картофени кюфтета

18/02/2016
"Тези леки и вкусни картофени кюфтенца с ароматни подправки са идеалната добавка към халба Бира или чаша Вино."
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 482
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги и още топли намачкайте. Задушете моркова и лука нарязани на ситно в 3-4 с.л. олио.

Добавете към картофеното пюре, прибавете и настърганото сирене. Овкусете със сол, чубрица и черен пипер.

Омесете до хомогенизиране. Оставете сместа да се охлади.

Оформете големи картофени кюфтета.

Разбийте яйцата. Сгорещете мазнината и изпържете панираните кюфтета, като първо ги потапяте в брашно, а след това в яйце. Пържете до златисто от двете страни.

Поднесете с гарнитура.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
И в нашето семейство се прави често тази рецепта.
0
0
Гергана  Георгиева
Много ги обичаме всички вкъщи :)
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв