Милинки Венец

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629965321k3
Милинки Венец
Снимка: NEVI
1 / 6
19/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6-8
"Изпитваме особена слабост към милинките, която не ни позволява да си похапнем само една"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 600 г
  • кисело мляко - 200 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - 20г прясна
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 150 г краве
  • олио - 40+40 мл
  • семена - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в прясното мляко и оставете да шупне. Пресейте брашното и солта и направете кладенче.

В него сипете яйцето, топлото кисело мляко и шупналата мая. Започнете да месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете.

Оставете да втаса за 30 минути. В дълбока тава сипете 40 мл от олиото и сложете в средата огнеупорна чаша (аз ползвах чаша за крем карамел).

Оформете топки и ги оваляйте в олиото, което наляхте в тавата и ги подредете една до друга. Оставете да втаса повторно.

В това време направете заливката, като разбиете яйцата с останалите 40 мл олио и натрошите вътре сиренето.

Залейте вече втасалите милинки и поръсете със семена по избор. Печете на умерена фурна до готовност.

Не отваряйте фурната първите 20 минути от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: