Печена карамелизирана тиква

19/02/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102912359573
"Време е за десерти ще ви изкушим с тази вкусотия "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 902
  • Преглеждания за месеца778
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • тиква - 1 бр. (тип цигулка)
  • захар - 2 ч.ч
  • вода - 1 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се измива и изчиства много добре от семето.

Нарязва се на кръгчета от тънката част на тиквата.

Обелва се кората и се нареждат парчетата в тава.

Сипва се чашата с вода и се посипва обилно със захар.

Слага се във фурна и се пече до готовност.

Бележка: Тиквата се изпича най-добре в печка на дърва, която има и фурна за печене. Тази е изпечена в такава фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар